diumenge, 3 de març del 2013

Un nou fàrmac podria eliminar l'alcohol de la sang

22 de febrer del 2013 – Madrid – A la web (però anteriorment per la televisió).

  • Resum.
    Aquesta notícia tracta sobre uns científics que han aconseguit desenvolupar un nou fàrmac que pot eliminar l'alcohol etílic de la sang quasi per complet. Si et prens aquest fàrmac abans de consumir begudes alcohòliques, pot ajudar a que l'alcohol, posteriorment no tinga cap efecte en l'organisme i si te'l prens mentre vas ebri, redueix els efectes de l'alcohol.
    Aquest fàrmac sols s'ha experimentat en rates intoxicades (a les quals es van subministrar uns enzims que es trobaben a l'interior de unes nanocàpsules) i es va aconseguir reduïr la quantitat d'alcohol en sang ràpidament. Ara, sols falta probar el fàrmac en humans.

  • Paraules Clau.

    Fàrmac: substància química utilitzada per a la prevenció, diagnòstic, tractament i cura d'una malaltia.

    Alcohol etílic (també s'anomena etanol): és un líquid incolor i inflamable, amb el punt d'ebullició de 78ºC. És el principal component de les begudes alcohòliques.

    Enzims: molècules de naturalesa proteïca (són proteïnes) que catalitzen reaccions químiques (augmenten la seua velocitat) sempre que siguen termodinàmicament possibles.

    Nanocàpsules: és un material natural o fabricat que conté partícules amb algunes propietats antimicrobacterianes i algunes substàncies de capacitat biocida. En ser un nanomaterial, el 50% o més de les partícules tenen un tamany d'entre 1 i 100 nanòmetres.

  • Anàlisi.

    L'objectiu dels científics que investigen i porten a terme aquest experiment és probar el fàrmac que elimina l'alcohol de la sang en persones, ja que fins ara sols s'ha probat amb rates i ha funcionat. Aquest experiment el porta a terme la Universitat de Califòrnia i està dirigit per Yunfeng Lu (un professor de la Universitat). L'avanç sobre la investigació va ser publicat en la revista “Nature Nanotechnology”.

    El mètode seguit pels científics ha estat el mètode hipotèticodeductiu, seguint els següents passos: plantejament del problema (voler reduïr l'alcohol de la sang ràpidament), formulació d'una hipòtesi (es pot reduïr l'alcohol de la sang mitjançant un fàrmac), deducció d'unes conseqüències a partir de la hipòtesi (el·laboració del fàrmac amb distints ingredients i elements que puguen reduïr l'alcohol de la sang), comprovació de la hipòtesi (experimentació amb rates) i per últim, la presentació dels resultats a la comunitat científica (publicació a la revista).

    Per a concluir, s'ha de dir que encara que la notícia ha estat publicada a la web, a Espanya, anteriorment va ser publicada per la televisió (concretament als informatius d'Antena 3). També s'ha de destacar que aquest experiment no està acabat, ja que encara queda un llarg procés d'experimentació abans de comercialitzar el fàrmac.

  • Imatges dels glòbuls rojos de la sang i la composició del etanol:


  • Altra informació.

    Webs consultades:

    • Per a la notícia:
      http://elsolonline.com/noticias/view/164822/un-nuevo-farmaco-podria-eliminar-el-alcohol-de-la-sangre

    • Per a les paraules clau:
      www.wikipedia.org
      http://www.consumer.es/seguridad-alimentaria/ciencia-y-tecnologia/2012/02/01/206640.php


      Ramon Castillo
      CMC 1r Batxillerat
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada