dilluns, 20 de desembre de 2010

Resposta a la neu amb forma d'estrela

"La ciència és la progressiva aproximació de l'home al món real."
Max Planck (1858-1947) Físic alemany.

Trobar informació en internet és relativament fàcil, comprendre-la és altra història. Però un apunt important, cadascú ho ha d'entendre fins on puga, perquè les respostes quasi sempre poden ser més complicades del que pareix (sobretot si la font de consulta és un bloc).
Així, jo personalment entenc que una resposta, ja siga ací al bloc, a un examen o a una conversa amb els amics, ha de ser sincera. Vull dir, o bé no hem d'escriure el que no entenem, o bé ho podem escriure sempre que expressem eixe desconeixement (no ho dic per vosaltres, sinó en general, pel que es veu a internet).
Al vostre nivell, ja està més que bé amb les respostes que heu escrit perquè aquesta pregunta es pot fer molt molt difícil (per nosaltres inclosos). Aleshores, com a resposta em quede amb la de Meritxell. L'has traduït i resumit molt bé. Com he dit al vostre nivell és més que suficient. Això sí, busqueu el significat de paraules com supersaturació, o fractal si no el sabeu.A banda de les fotos d'estreles de gel, ací vos deixe un gràfic en anglés de la formació d'una d'aquestes estreles a partir dels microprismes hexagonals (imatge inicial) de gel que es formen als núvols, gràcies al vapor d'aigua de la supersaturació.


Bé xicones i xicons, a mi personalment aquest repte m'ha vingut gran i estic ple de dubtes, però com diu la cita inicial, m'he divertit en aquesta aproximació.
Felicitats a Isidre, Meritxell i Cristina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada