diumenge, 2 de desembre del 2012

HA SIGUT TROBADA LA MOLÈCULA RESPONSABLE DE LA RÀPIDA PROPAGACIO DEL VIH


- Font

- Resum
Aquest article parla sobre una investigació que han realitzat diversos científics sobre el VIH. El resultat d’aquesta investigació ha sigut el descobriment d’una molècula responsable de l’entrada del VIH a les cèl·lules dendrítiques.
Dos investigadores de l’Institut de Química de Catalunya van fer uns anàlisis per comprovar si el virus és capturat per les cèl·lules dendrítiques gràcies als gangliòsids de la seva superfície.
En aquesta investigació també va participar una investigadora del IrsiCaixa, que va dir que el mecanisme de entrada que usa el virus depèn de la presència del gangliòsids.
També van descobrir, durant els experiments, que únicament podien entrar en les cèl·lules aquelles vesícules que tenien gangliòsids al seu exterior.

-Paraules Clau
Gangliòsids: són glucolípids caracteritzats per contenir un àcid amb càrrega negativa.
Cèl·lules dendrítiques: són un tipus de cèl·lules característiques del sistema immunitari.

-Anàlisi
En aquesta investigació han participat diferents instituts, com l’institut de Química Avançada de Catalunya, l’IrsiCaixa, i col·laboradors de l’Institut Heidelberg a Alemanya.
Malgrat que diferents instituts participen en la investigació, va ser l’institut d’investigacio de la Sida IrsiCaixa amb ajuda de investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques els que ho van iniciar.
Aquest article va estar publicat a la revista Plos Biology.
Per a fer aquestes investigacions els membres de l’institut d’investigació de la Sida IrsiCaixa varen fer diferents experiments. Després d’obtenir resultats, aquests van ser revisats per altres instituts científics diferents, per poder tindre major informació i poder afirmar que és cert. Una vegada comprovat, es va publicar a la revista.
Per concloure, diré que em pareix molt bé que facen aquests tipus d’investigacions, ja que amb aquest progrés es pot millorar en la medicina per curar malalties greus com ho és la Sida.

 Aurora Salom
1r Batxillerat CMC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada