divendres, 16 de març del 2012

Ciències per al Món Contemporani - aportacions de l'alumnat durant la 2a avaluació -

La infertilitat

Resum: en aquest informe s’explica que és la infertilitat i les causes que la provoquen, tant masculina com femenina. També s’informa dels diferents tipus de tractaments.

Paraules clau:

Infertilitat: és la dificultat d’una dona d’aconseguir un embaràs durant un any de relacions sexuals freqüents, próximes al dia d’ovulació i sense protecció

Embaràs: és el període que transcorre entre la implantació en l’úter de l’òvul fecundat i el moment del part. Aquest procés dura unes 40 setmanes des del primer dia de la última menstruació o 38 setmanes des de la fecundació.

Ovulació: és un dels procesos del cicle mestrual de la dona en el qual un fol·licle ovàric es trenca i s’allibera un òvul.

Òvul: són les cél·lules sexuals femenines, les quals són grans, esfèriques i inmòbils.

Anàlisi:

L’objectiu dels tractaments contra la infertilitat és que les dones que tinguen problemes per a poder quedar-se embarassades, tant per culpa dels hómens com per culpa d’elles, puguen tenir fills.
Els centres que pertanyen a l’IVI (Institut Valencià d’Infertilitat) són els hospitals líders europeus en medicina reproductiva.
Els tractaments que ofereixen els centres de l’IVI són: la inseminació artificial, la fecundació in vitro, la donació d’òvuls, la donació de semen, el diagnòstic genètic, la preservació de la fertilitat, l’atenció a mares solteres, la vitrificació d’ovulets i l’embrioscòpia. En un d’aquest tractaments una dona pot aconseguir quedar-se embarassada i, per tant, podrà tenir fills. Cal dir que en aquests casos són més freqüents els embarassos múltiples, és a dir, de més de dos bebès.

Després de l’anàlisi de l’informe, es pot concloure que una persona que tinga problemes per tenir fills pot desplaçar-se a un centre mèdic com l’IVI per a poder mirar quin dels diferents tractaments és el més adequat per a ella.

L’informe està publicat a la web de l’IVI: www.ivi.es/que-es-la-infertilitat.aspx

Helena Simó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada