dijous, 14 de juny del 2012

Itàlia baix els efectes d'un sisme


El sisme de 5,8 graus a l'escala de Richter, va deixar el passat 30 de maig, setze morts i 8.000 persones evacuades, al nord d'Itàlia, a més de danys a edificis i la propagació del pànic a milers de residents que encara recordaven en tendes de campanya, el passat sisme deu dies abans, que els va deixar sense casa.

Els funcionaris van dir que hi havien diverses persones que estaven atrapades baix de les runes de les cases i de magatzems, a la regió d'Emília- Romana, lloc de l'epicentre, on diversos edificis i tallers havien reobert recentment després del passat sisme que va afectar fortament aquella zona, va deixar sis morts i tres mil evacuats.

El dia abans, el 29 de maig, es va presentar el moviment a les 07:00 i es va sentir en tot el nord i centre d'Itàlia, inclòs Millán, la ciutat més poblada del nord del país. Després d'aquest sisme es van registrar trenta rèpliques.

La televisió italiana va mostrar edificis caient, ambulàncies desplaçant-se entre les  ciutats, i els socorristes lluitant per salvar vides. Les línies de tren que connecten Bolonia amb altres ciutats del nord va parar mentre es verificaven els danys.

Emília- Romana, que té el quart major Producte Intern Brut, més de 150.000 milions d'€, alberga a algunes de les marques més reconegudes d'Itàlia, inclòs el major productor mundial de pasta, Barilla, al fabricant de cotxes deportius, Ferrari i a la fàbrica de motos Ducati, que van haver de tancar les seves fàbriques per seguretat.

També és lloc per a algunes terres agrícoles més productives del país i produeix valuoses exportacions d'aliments, com pernil i formatge parmesà, les pèrdues de les quals van ser milionàries. Per altra banda, les oficines públiques i els col·legis també van ser evacuats.

El moviment tel·lúric va ser el més mortal a Itàlia des del 2009, quan va destruir parcialment la ciutat central de L'Aquila, on van morir unes 300 persones i milers es van quedar sense casa.

Diversos edificis històrics, alguns ja afectats pel sisme anterior, van patir més danys. A San Felice sul Panaro, pel el voltant de 30 quilometres de Módena, tres treballadors van morir axafats en un magatzem.

“La situación es muy grave, algunas personas quedaron atrapadas bajo los escombros”, va dir Alberto Silvestri, alcalde de San Felice sul Panaro.

La oficina del president de França, Fronçois Hollande, va dir que el seu país està llest per a proveïr a Itàlia d'experts o ajuda logística en el cas que sigui necessari.
_CONSECUENCIAS_DEL_TERREMOTO_QUE_SE_REGISTRO_LA_MADRUGADA_DEL_PASADO_LUNES(4818736)_cd9ac15a.jpg  20120529_634739032524019278.jpg 
Nerea Jorge

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada