dilluns, 8 de novembre del 2010

Haití pateix els efectes de l'huracà Tomàs

L'huracà Tomàs continua provocant fortes pluges sobre Haití, República Dominicana i Puerto Rico mentre es desplaça per l'arxipèlag de les Bahames. Les torrencials pluges han causat, almenys, set víctimes mortals encara que estes xifres són provisionals.
Tomàs es cobrava la seua primera víctima, un home el vehicle del qual va ser arrossegat per les inundacions originades per la crescuda del riu Glace en la localitat de Duchiti, departament de Grand Anse (sud-oest).
L'huracà, de categoria 1, avança amb vents de 120 quilòmetres per hora i es pronostica que es debilitarà en menys de 24 hores fins a convertir-se novament en tempesta.
Haití encara no s'ha recuperat dels estralls causats pel terratrèmol del 12 de gener i afronta una epidèmia de còlera.
Ara que en termes relatius Haití ha escapat del perill, "hem de continuar vigilant", ha afirmat el president, René Preval en una al·locució des del palau presidencial.
Per la seua banda, l'Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació de l'Ajuda Humanitària ha destacat la "sort" que ha tingut Haití, al resistir el pas de l'huracà amb relativa fermesa. 'Estem sorpresos per la sort d'aquesta vegada perquè, encara que les tempestes han sigut serioses, per una vegada Haití ha sigut afortunat', ha indicat l'òrgan.

He fet un resum d'aquesta notícia perquè crec que és prou interessant per a l'assignatura i a més està relacionat amb el temari que estem donat ara.
Espero que us agrade!
Elisabeth Simó (Biologia i Geologia 4t d'ESO)

5 comentaris:

  1. Molt interesant, Elisabeth! La propera vegada, no oblides citar la font d'informació que has consultat. I enhorabona per ser la primera alumna en penjar una entrada al bloc de ciències.

    ResponElimina
  2. Açò si que m'alegra, un article d'una alumna. Molt bé. Interessant i d'actualitat. Un bon començament.

    ResponElimina
  3. Esta molt be aquest article, la veritat es que la gent de Haiti te molt mala sort, encara que hi ha molta gent destinada a ajudar-los, i si damunt tenen que suportar els huracans... Quina mala vida! Tenim sort de viure en un lloc com Peñiscola.
    Records Jordi!

    ResponElimina
  4. Gràcies! :)
    La font d'informació ès: el "diari Mediterrani".

    Eli

    ResponElimina