dimecres, 13 d’octubre del 2010

Hi ha alguna semblança química entre Bob esponja i un ordinador?


Qualsevol nova proposta, nou projecte, nouvingut, nou... , necessita d'un recolzament inicial, d'una raó que no la faça sentir sola o sol. És per això, que arribat al quart repte, volem donar-vos les gràcies a Isidre, Meritxell i Cristina per participar i dedicar part del vostre temps en fer-nos veure que no perdem el nostre.
Per cert, perdoneu per la demora aquesta setmana, però ara intente fomentar una corrent anomenada "slow science" que ja us detallaré en altre moment.
Fora bromes, ja està ací el nou repte. És un poc sensacionalista i no massa difícil, però a veure si així s'animeu uns quants més. Què tenen en comú químicament Bob esponja i un ordinador?
Respecte del repte anterior, ja hem comprovat que heu buscat ràpid i bé a la xarxa. Molt bé als dos!!!
La setmana que ve més.

3 comentaris:

  1. Quimicamente hablando, el parecido que tienen un ordenador y bob esponja es el silicio.

    - Bob Esponja es un animal hecho de silicio. Si Bob perteneciera a un grupo de animales llamado Phylum Porifera (esponjas) y al orden Demospongia, entonces el esqueleto de Bob estaría formado de muchas pequeñas espinas entramadas llamadas espículas, las cuales estarían hechas de Silicio. (Las espículas de muchas esponjas están hechas con Silicio).
    Algunas esponjas marinas también capturan silicio del agua para construir sus piezas esqueléticas. El registro fósil indica que las esponjas comenzaron a elaborar esqueletos de silicio hace más de 500 millones de años,

    - En cuanto a un ordenador, tiene una lámina de silicio que forma un chip donde se encuentra el CPU (unidad central de proceso), que se ocupa del control y del proceso de datos. El microprocesador del CPU realiza cálculos, comparaciones y decisiones lógicas.

    En resumen, que las esponjas son capaces de producir sílice de gran pureza, lo cual está muy demandado para la elaboración de microchips. (La producción industrial de esta sílice es muy costosa económicamente y muy complicada ya que requiere reacciones químicas a elevadas temperaturas y presiones. Sin embargo, las esponjas son capaces de realizar el proceso a temperatura y presión ambiente.

    ResponElimina
  2. Molt bé, Maria! (i no era fàcil). Però si t'he de ser sincera, el que més m'ha agradat és saber que el "repte" és motiu de conversa els caps de setmana entre la joventut peñiscolana. Amunt aquesta generació!
    Per cert, recorda de compartir amb tots nosaltres les webs que has consultat (i també, si vols, el nom de la gent que t'ha posat sobre la pista correcta). Gràcies!!

    ResponElimina
  3. Exactament no recorde quines pàgines vaig consultar però crec que eren estes dues:

    http://biocab.org/Seres_Vivientes_de_Silicio.html

    http://es.answers.yahoo.com/question/index?qid=20071110182321AAug34K

    http://www.monografias.com/trabajos12/comptcn/comptcn.shtml
    (En aquesta última està la resposta al final on posa: Que es UCP o CPU?)

    I no haguera pogut contestar aquest repte si no m'haurien ajudat una serie de persones estudiants de química, biología i biotecnología que no ho tenien molt clar. Però en especial va ser gràcies a Pilar Oms, una bellíssima persona.

    ResponElimina