dissabte, 9 d’abril de 2011

Nova secció: El jardí del Papa Lluna


Qui diu que a la primavera estem més apàtics?. Astènia primaveral jo?, un hiperactiu sense etiqueta, això és el que sóc,... i un apassionat d'aquesta època de l'any.
No és que tinga ansies d'abella o que m'agrade moquejar per l'alèrgia, sinó que com tots sabeu el camp comença a fer soroll i a omplir-se de color.... Sí, sí, això al meu poble se li diu primavera (amb la calor que fa hui crec que ja tocaria parlar d'estiu, jiji).
I ací estem per omplir-vos el cap de colors i d'olors. Com?, doncs amb la infinitat de floretes que han començat a obrir-se ja fa unes setmanetes. Però perdó, ho he dit malament, sou vosaltres els qui aneu a fer-ho. Vaaaaale, ho farem entre tots!!!.
Així he decidit que anem a fer un preciós jardí virtual (etiquetes incloses), i el nomenarem "EL JARDÍ DEL PAPA LLUNA".
L'únic que necessiteu és localitzar una planteta silvestre (no del vostre jardí), amb flor i que conegueu. Després o bé li feu una foto o bé busqueu una a la web. Si us pareix bé, la resta ho farem a través de fitxetes més o menys uniformes que ara us explicaré. Val a dir que la idea de les fitxes uniformades l'he agarrada de Francesc Collado i el seu magnífic bloc de l'IES de Benassal. El model de fitxa en word amb instruccions el podeu descarregar fent clic ací.
A més, a mode d'exemple us adjunte la primera fitxa del jardí elaborada per mi.


Així que solament heu d'enviar-nos la foto i la fitxeta en word al correu que ja sabeu, cienciesapeniscola@gmail.com i nosaltres les plantarem al jardí.
Totes les plantes del jardí estaran agrupades a una carpeta pública de picassaweb, a la qual podreu accedir clicant sobre la imatge de la barra lateral del bloc "EL JARDÍ DEL PAPA LLUNA".
Per cert, no feia falta dir que pot enviar una fitxa qualsevol persona, de qualsevol lloc, de qualsevol edat.
Per acabar amb la meua malaltia primaveral, us adjunte una animada cançoneta d'un grupet de pop valencià, Amanida Peiot. El bateria del grup, a banda d'un bon amic i company de feina, és un conegut dels asidus a aquest bloc, el senyor Manolo Sànchez Prinetti.


Adeu margarides i narcíssos !!!!. I el repte el dillunssssssss.

3 comentaris:

 1. Una bona idea!

  Compartisc el del bloc de Francesc Collado!
  Igual jo també agafe la idea per als meus d'Educació mediambiental, amb el format corresponent i tot.

  Ah! I molt bona recomanació! jiji

  Així que, als terrats o al carrer, a disfrutar de la bona temperatura i de les plantetes.

  ResponElimina
 2. Que pasa aqui? El bloc no es mou des de fa més de 3 setmanes :( La veritat a mi aixo del jardi... em pareix bé, pero no podria ser amb fotografies i avant? Per que resulta que fer la fitxa d'una planta dona una mica de perea ;)

  Adeu!

  ResponElimina
 3. Les fitxes tal i com us les he donat són per treballar-les a classe o per a algun apassionat que ho faça amb temps. De totes formes pots aportar fotografies, això sí, amb el nom de la planta i on l'has trobada com a mínim, no?.
  Com he dit a la nova entrada, gràcies per espentar-nos.

  ResponElimina