dilluns, 13 de desembre del 2010

Per què la neu té forma d'estrela?


Hola de nou!!!!. Vaig a contar-vos un secret, però no li digueu a ningú, eh?. El famós estat d'alarma, no el va decretar el govern pels controladors, sinó per la inactivitat del nostre bloc. Sí, sí, l'allau de protestes que va rebre el president per part vostra, fervents seguidors, no li va deixar altra opció. Bé gentola, anem al catxull i deixem-nos de minúcies.
Heu vist alguna volta caure estreles damunt vostre?. Jo tampoc... fins el cap de setmana passat. No nevava, estrelava diria jo. Mai abans havia vist en viu i en directe el simbolet de la neu de l'home del temps. Ara estava cobert d'estreletes, i al cap de tres o quatre hores, els carrers eren galàxies i la ciutat, un univers.
Tanta bellesa l'havia de portar al bloc.
Així, per quina raó la neu te forma d'estrela?. Al congelador no en trobareu de galàxies, per què a la natura sí?.




3 comentaris:

  1. Esta es una pregunta molt fàcil de trobar a Internet, la resposta de per que sols passa amb la neu i no amb l'aigua que fiques al congelador es que als núvols les partícules gasoses passen directament a estat solid i per aixo surten els braços de les estreles. I per que surten estreles i no una altra forma geomètrica? Simplement perquè la forma molecular de l' aigua te eixa forma, però també dependen de factors com el vent, la humitat, la temperatura... Per a que es formen de forma fractal.

    ResponElimina
  2. Es formen a partir del vapor d'aigua que hi ha en la condensació del núbol. La supersaturació de aquesta condensació es la que done lloc als braços de la estrela i definix la cantitat d'ells que tindra el cop.

    ResponElimina
  3. Meritxell Cubells Cortés19 de desembre del 2010, a les 22:07

    Doncs la diferència és que els flocs de neu es formen a partir del vapor d'aigua que hi ha a la condensació d'un núvol. Sense passar a estat líquid previamente.La supersaturación d'aquesta condensació és la que dóna lloc als braços de l'estrella i defineix la quantitat d'ells que tindrà el floc.
    La raó que es formin estrelles i no una altra forma geomètrica, rau en la forma molecular de l'aigua congelada.
    Aquesta s'estructura hexagonalment, donant la base de les diferents formes. Aquestes al seu torn depenen de factors com la humitat que l'envolta o el vent per a formar-se d'una manera fractal donant lloc als diferents cristalls.

    ResponElimina