dilluns, 20 de setembre de 2010

El repte científic de la setmana

Nou curs, nou institut, mateix bloc, secció nova. Com ja sabeu, no ens agrada que s'avorriu a casa deixant-vos els dits a la play, les articulacions a la wii o l'ortografia al tuenti (que a ningú se li ocòrrega escriure això a un examen d'anglés despres del nineteen).
Així doncs, aquesta setmana encetem... "El repte científic de la setmana". A què sona bé?
Doncs sí, és un repte i es per a vosaltres, per a que es calfeu eixa enorme nou grisa que teniu al cap (no patiu que no vos caurà el pèl). Amb les solucions farem una entrada setmanal, on es formularà el següent repte científic. Les vostres solucions (ben explicades) podeu afegir-les directament com a comentaris a l'entrada setmanal del bloc sobre el repte científic, o també donar-nos-les via digital a Rosa , a Adela o a mi.
A més, per si oblideu el repte, hi haurà una recordatori sempre a una de les columnes laterals del bloc. I per si necessiteu o voleu consultar reptes antics, podreu anar a la columna de l'esquerra, i dins de les etiquetes, fer click a la que indica repte científic.
I sense més dilacions, a la vostra dreta i la nostra esquerra, teniu el primer repte de la setmana: Quants litres ocupes?
Fins la setmana que ve protocientífics.


3 comentaris:

 1. Hola sóc isidre, he enviat la meva resposta al mail del departament de ciencies, no la fico aqui per a que ningu vinga a copiarse... ;)

  Adeu!!!

  ResponElimina
 2. La densitat és igual a la massa/volum.
  Per tant, el volum és igual a la massa/densitat. La densitat del cos humà és de 933 kg/m3 (segons la wikipedia).
  Així, 44 kg/933 = 0.04716 m3 = 47.16dm3 = 47.16 Litres.
  Meritxell Cubells 2nA

  ResponElimina
 3. Meritxell i Isidre, m'alegre molt de què participeu !!! A més, els dos heu triat la mateixa forma de resoldre el repte. Ara animeu als altres companys a què participen també. Si vosaltres trobeu un altre mètode (més exacte o més experimental) torneu a escriure-ho ací.
  Salutacions.

  ResponElimina