dijous, 14 de juny del 2012

NEURONES CODIFICANT EL TEMPS I ORDENADORS AMB MEMÒRIA INFINITA


Resum:

La notícia tracta sobre dos matemàtics que expliquen mitjançant equacions diferencials i una magnitud continua com el temps, en primer lloc, conéixer el perquè de la recepció cerebral dels sorolls que ens permeten distinguir les direccions dels quals procedeixen, i, en segon lloc, crear ordinadors de memòria infinita per a codificar la informació.

Parules clau:

Neurociència: són un conjunt de disciplines cientifíques que estudien l'estructura i la funció, el desenvolupament, la bioquímica, la farmacologia i la patologia del sistema nerviós i de com els seus diferents elements interactuen, donant lloc a les bases biològiques de la conducta.

Coincidence detection: prové de l'anglés i significa “detecció de la coincidència” que en neurobiologia és un procés mitjançant el qual pot codificar la informació mitjançant la detecció de l'ocurrència d'oportunes i simultànies senyals d'entrada encara especialment separades.

Ondes d'Spin: es refereix a una propietat física de les partícules subatòmiques, per la qual tota partícula elemental té un moment angular intrínsec de valor fixe.

Anàlisi:

Amb aquesta notícia, l'objectiu que es busca és conèixer el motiu amb el qual el cervell pot aplegar a conèixer les direccions per les quals ens apleguen els sorolls, així com saber si gràcies a la magnitud del temps, es pogueren fer ordinadors amb capacitat de memòria infinita, ja que fins ara, tan sols s'utilitzava el codi binari de manera limitada.
Qui ho porta a terme són els matemàtics Gemma Huguet, especialitzada en neurociència, i Ferran Marcia, especialitzat en la nanofísica, de la New York University de Washington Square.
Aquesta notícia ha sigut publicada per la revista El País a la secció de ciència i tecnologia.
El mètode de treball que s'ha seguit per mitjà dels matemàtics ha sigut buscar exemples per a explicar la matèria amb la qual cadascú s'especialitzava.
Per exemple, Gemma, per a parlar de la recepció del cervell de la direcció dels sorolls ha utiltizat els exemples dels mamífers i els pardals, basant-se en les diferències d'aquestes dos espècies d'animals. Per un altre costat, Ferran, per a explicar que haguera de poder crear-se un ordinador que fos capaç d'emmagatzemar memòria ilimitada, s'ha bassat en qualificar la utiltizació del codi binari com a limitat i poc plausible. 

Conclusió:

Per a concloure, diré que es tracta d'una notícia molt interessant, perquè aporta nous coneixements que desconeixia, com per exemple, que el cervell té la capacitat de saber de quina direcció provenen els sorolls, tanmateix com que el codi binari té una capacitat limitada a l'hora d'emmagatzemar informació i que per això s'està investigant la manera d'afegir-hi una magnitud contínua com “el temps” que la poguera fer il·ilimitada.

Bibliografía:

http://blogs.elpais.com/apuntes-cientificos-mit/


Coincidence detection

Pedro Albiol
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada